Чернівчани платили за газ за завищеними цінами?

27.01.2021 08:27   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

В Антимонопольному комітеті заявили, що є підстави вважати, що споживачі сплачували за природній газ за завищеними цінами.

Південно-Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справ щодо газопостачальних підприємств за ознаками зловживання монопольним становищем.

Справи розпочали стосовноТОВ «Чернівцігаз Збут» ТОВ «Хмельницькгаз Збут», ТОВ «Вінницягаз Збут», ДП «Кременецьке управління з постачання та реалізації газу» (Тернопільська обл.).

Про це пише ІА АСС із посиланням на Південно-Західне міжобласне територіальне відділення АМКУ.

Відділення встановило, що тарифи підприємств на природний газ для потреб населення у період з листопада 2020 року по січень 2021 року були значно вищими порівняно із цінами конкурентів.

«Оскільки є підстави вважати, що споживачі сплачували за природній газ за завищеними цінами, ми проведемо ґрунтовне дослідження і дамо відповідну оцінку діям газопостачальних підприємств», - повідомив голова Відділення Олег Федорчук.

Варто нагадати, що з 1 серпня 2020 року ринок газу відкрився для населення, і споживач отримав право вибору постачальника. Окрім згаданих компаній в територіальних межах областей діяльність з постачання природного газу здійснюють й інші суб’єкти господарювання. Однак і надалі до 85% населення користуються послугами підприємств-відповідачів у відповідних регіонах, - йдеться у матеріалі acc.cv.ua.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews