У Чернівцях оголосили розшукову операцію через чтрілянину на Проспекті

02.02.2021 10:14   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Більше сотні правоохоронців майже добу чергували на всіх виїздах з Чернівців, району та області, проте нападників не затримали.

28 січня під час інциденту між двома компаніями чоловіків на проспекті Незалежності двоє чернівчан отримали тілесні ушкодження. Зловмисники втекли з місця злочину на мікроавтобусі – наразі їх розшукує поліція. Правоохоронці звертаються до громадян, які були свідками чи очевидцями вказаної події, з проханням допомогти у встановленні обставин конфлікту й причетних осіб. Якщо вам відома будь-яка інформація, що допоможе у проведенні об’єктивного розслідування – повідомте, будь-ласка, на спецлінію «102».
 
За результатами першочергових слідчих дій поліцейські з’ясували, що потерпілих побили четверо невідомих чоловіків під час суперечки. Окрім цього, один із зловмисників вистрілив з невстановленої зброї 25-річному чернівчанину в ногу.

Оглянувши місце інциденту, правоохоронці вилучили низку речових доказів для проведення необхідних експертиз. За вказівкою начальника ГУНП в Чернівецькій області Анатолія Дмитрієва на території області було введено спеціальну поліцейську операцію. Приблизно 100 співробітників поліції майже добу чергували на всіх виїздах з Чернівців, району та області.

За вказаним фактом слідчі поліції проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками частини 4 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Наразі поліцейські відпрацьовують декілька робочих версій причин і обставин інциденту, серед яких – хуліганські та корисливі мотиви. Також правоохоронці розглядають інші можливі причини вказаної події. Співробітники поліції продовжують опитувати ймовірних очевидців злочину, аналізують зібрані в ході розслідування матеріали, розшукують зловмисників і здійснюють інші спеціальні слідчо-розшукові дії.

Слідчі призначили в кримінальному провадженні низку експертиз для з’ясування характеру тілесних ушкоджень потерпілих, встановлення ймовірної зброї та осіб правопорушників.
 
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews