З 8 лютого школи повернуться до очного навчання

04.02.2021 09:01   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

За словами епідеміологів кількість хворих дітей з загальної кількості лабораторно підтверджених випадків COVID-19 не перевищує 5%.

03 лютого, відбулось позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Минулого тижня комісія з ТЕБ та НС дозволила очне навчання для учнів молодшої школи (1-4 класи) та старшокласників (9-11 класи).
Нині ж розглядали можливість відновлення очного навчання для учнів 5-8 класів.
 
Під час засідання заступник міського голови Юрій Лесюк зазначив:
 
«Ми не можемо бути впевненими, що епідемія завершиться цього або наступного року. Нам потрібно навчитися жити в таких умовах. Але ми не можемо собі дозволити втратити ціле покоління через неосвіченість та карантинні обмеження.»
 
За словами епідеміологів кількість хворих дітей з загальної кількості лабораторно підтверджених випадків COVID-19 не перевищує 5%.  
 
«Слід зважати на те, що зараз зростає тенденція захворювань на сезонні хвороби. У випадку збільшення кількості хворих дітей необхідно буде миттєво приймати рішення про навчання школярів в тих чи інших закладах»,- повідомила заступниця начальника управління забезпечення медичного обслуговування населення у сфері охорони здоров’я Галина Бовкун.
 
Враховуючи інформацію виступаючих та доповідачів комісія ТЕБ та НС вирішила:
1. Відновити очне навчання в закладах загальної середньої освіти для учнів 1-11 класів.
2. У разі якщо батьки проти такого навчання, то організувати для таких учнів навчання за сімейною (домашньою) формою.
3. Заборонити проведення масових заходів (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів.
 
Окрім того, усі учасники навчального процесу повинні неухильно виконувати обмежувальні протиепідеміологічні заходи постанови Кабінету Міністрів України від  09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50  «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews