У Чернівцях провели круглий стіл “Україна-Румунія-Молдова: коло довіри”

12.02.2021 23:46   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Актуальні регіональні питання та виклики, а також створення платформи для інформаційно-аналітичної діяльності обговорювалися сьогодні під час круглого столу “Україна-Румунія-Молдова: коло довіри”. В онлайн-форматі зустрілися провідні науковці та експерти з цих трьох країн.

Зокрема, у роботі круглого столу взяли участь: Тамара Марусик, Станіслав Желіховський, Олег Козачук, Марін Герман, Василь Барбуца, Олександр Ковтун, Любов Мельничук, Дмитро Сав’юк (Україна), Людмила Рошка, Роман Руссу, Людмила Головатая, Миколай Парчевський, Паю Дана, Анжела Попович (Республіка Молдова), Елена Сімона Вринчану, Анжела Грамада та Богдан Штефанакі (Румунія).

Експерти Інституту Політичних Студій та Соціального Капіталу поряд з фахівцями з аналітичних центрів та університетів проаналізували гібридні наративи, політичні бар’єри та «геополітичні бурі», які заважають повноцінній реалізації потенціалу співпраці у трикутнику Україна-Румунія-Молдова. Після дискусій ними було запропоновано шляхи вирішення накопичених проблем.  

З-посеред інших цікавих пропозицій були озвучені тези про співпрацю трьох країн в постпандемічному світі.

Організаторами круглого столу виступили: Центр румунських студій при ЧНУ, Інститут демократизації та розвитку, Академія Громадської Адміністрації при Уряді Республіки Молдова, факультет філософії та суспільно-політичних наук  Яського університету ім. А. Й. Кузи.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews