Кількість молоді у буковинській владі зменшилася

13.02.2021 13:14   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

За останні 5 років значно скоротилась кількість молоді серед депутатів у Чернівецькій міській раді. Про це свідчить дослідження ГО “Центр молоді Чернівців” та аналітичного центру ADASTRA.

Якщо у 2015 році під час місцевих виборів до міськради було обрано 19 депутатів з-поміж представників молоді, то у 2020 році цей показник зменшився і становить лише 8 осіб. У крайовій владі кількість депутатських портфелів для молодих політиків там також змінилась. Так, у 2015 році 25 % від загально кількості депутатів були з-поміж молоді представниками громад в Чернівецькій облраді, у 2020 році – 17,7%. Окрім того, під час досліджень з‘ясували, що 38 % молоді не цікавляться політикою взагалі, а 51%  не довіряють владі.

Фахівці також розрахували індекс залученості молоді до громадсько-політичного життя у Чернівцях. Як повідомили у прес-службі міської ради, визначали його за кількома показниками: участь молоді у процесі голосування на виборах, в громадських організаціях та інше. Тож у нашому місті він становить 0,43. Беззаперечними лідерами рейтингу є Львів та Тернопіль, з показником який наближений до 1 (0- молодь не бере участі у громадсько-політичному житті, 1 – активно бере участь).

За словами співзасновниці ГО “Центр молоді Чернівців” Анастасії Головченко разом з однодумцями працюють над розбудовою молодіжної інфраструктури та розвитком молодіжної політики у Чернівцях й в Україні. Відтак хочуть аби й при Чернівецькій міській раді з’явився свій молодіжний парламент, подібний до молодіжної ради Буковини, що функціонує при Чернівецькій ОДА з минулого року. Представник депутатського корпусу Тарас Прокоп запевнив, що Чернівецька міська рада буде сприяти розвитку молодіжної політики у Чернівцях. Нині у міськраді працюють над впровадженням грантової програми для громадських організацій, згідно з якою була б можливість щороку на конкурсній основі виділяти гроші для реалізації актуальних пропозицій.

У свою чергу начальник відділу у справах сім’ї та молоді Світлана Скригунець повідомила, що Чернівці цьогоріч будуть боротися за звання “Молодіжної столиці України”


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews