Білі лебеді оселилися на Пруті у Чернівецькій області

Небайдужі підгодовують їх зерном пшениці, вівса та кукурудзи

15.02.2021 09:58   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

 

Щонайменше півтисячі лебедів-шипунів зимують в акваторії річки Прут у Чернівецькій області. Вони гуртуються спільнотами від п'яти до ста особин. Небайдужі люди підгодовують їх зерном пшениці, вівса та кукурудзи.

У Мамаївській ОТГ відзначають, що близько 200 лебедів оселилися поблизу місця проживання людей. Хоча зазвичай у природі ці птахи мешкають на малолюдних річках та озерах, які поросли очеретом, проводячи майже весь час на воді.

"Це означає, що до птахів дуже добре ставляться і їх підгодовують. У зв’язку з цим людей просять не годувати білих красенів хлібом, адже їхній шлунок погано сприймає таку їжу і через це птахи можуть навіть загинути, а за можливості підгодовувати їх зерном пшениці або кукурудзи", - кажуть у Мамаївській ОТГ.

Зоозахисники притулку-стайні для врятованих коней, інших тварин і птахів "Кінний двір" та ГО "ВР "Небайдужі" не змогли стояти осторонь та годують птахів, що оселилися в Чернівцях. Щотижня на цю шляхетну справу витрачається до 8000 гривень.

Фото: Тарас Піц

 

Фото: Тарас Піц

 

Фото: Тарас Піц

 

Фото: Тарас Піц

 

Фото: Тарас Піц

 

Фото: Тарас Піц

 

Фото: Тарас Піц

Лебідь-шипун перебуває під охороною Директиви ЄС про охорону диких птахів, Бернської та Боннської конвенцій та Угоди про охорону афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів.

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews