Проблему безпритульних тварин у Чернівцях вирішуватимуть гуманно

22.02.2021 19:46   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Представники ТОВ “4 лапи Україна” та ГО ВР “Небайдужі” розповіли про основні кроки у розв’язання проблеми безпритульних тварин у Чернівцях, у рамках меморандуму про співпрацю підписаного між Чернівецькою міською радою та міжнародним фондом “Four Paws”.

Ситуація з безпритульними тваринами у Чернівцях не катастрофічна, але вона занедбана,- зазначила голова ГО ВР “Небайдужі” Ксенія Михайленко.

У Чернівцях впроваджують пілотний проєкт, який за словами зоозахисників повинен стати зразком для всієї України. Зокрема, у рамках проєкту планують провести обговорення за участю волонтерів, зоозахисників та небайдужих чернівчан задля розробки спільного бачення розв’язання цієї проблеми, а також анонімні опитування у соцмережах. Це робитимуть, щоби побачити реальну картину того, що відбувається у місті стосовно безпритульних тварин.

На підставі цих даних буде розроблено цільову програму, яку впровадять у тісній співпраці зоозахисників та влади.

- Якщо буде вирішено, що для покращення ситуації з безпритульними тваринами бракує вольєрів у КП “Центр стерилізації тварин”, то міськрада сприятиме в оформленні дозвільних документів, а волонтери шукатимуть гроші на їх встановлення, – каже зоозахисниця Антоніна Гошовська.

Натомість заступник міського голови Ігор Крохмаль запевнив, що міська рада сприятиме розв’язанню проблеми безпритульних тварин. Він зауважив, що робитимуть це тільки в гуманний спосіб. У рамках співпраці планують провести підрахунок безпритульних тварин. Подібний проводили у 2019 році. Однак, за словами зоозахисників, він був не точний. Також планують збільшити кількість стерилізованих безпритульних тварин. Що стосується чотирилапих, власники яких не можуть заплатити за стерилізацію своїх улюбленців, зоозахисники планують таку процедуру надавати безоплатно. Окрім того, з волонтерами планують обговорити координацію дій і можливість розв’язання проблеми безпритульних котів. Після розробки цільової програми, її буде винесено на розгляд сесії міської ради.

Довідково

Міжнародний благодійний фонд «FOUR PAWS International» (Чотири лапи) – це міжнародна благодійна організація з захисту тварин зі штаб-квартирою у Відні, Австрія, та офісами в 11 країнах на  континентах. Організація заснована Хейлі Дунглером у 1988 році, прагне допомогти тваринам у біді. Серед напрямків роботи – стерилізація, вакцинація тварин.

null
Фото з мережі Інтернет



 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews