"Це ганьба!" Підприємці непродовольчих ринків вийшли на акцію проти карантинних обмежень у "червоній" зоні

01.03.2021 12:26   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Кількасот підприємців з різних ринків міста зібралися сьогодні під стінами Чернівецької облдержадміністрації, щоби опротестувати обмеження "червоної" зони, серед яких і тимчасове припинення їхньої торговельної діяльності.

Підприємці вважають, що заборони незаконні, адже порушують їх право на працю. Вони запевняють, що під час роботи дотримуються усіх карантинних заходів.

Особливо обмеження торкнулися працівників квіткових ринків, які вже виростили продукцію перед весняними святами і не мають можливості її збути.

Мітингувальники підготували звернення до голови ОДА Сергія Осачука та голови обласної ради Олексія Бойка. Зокрема, вони просять винести на розгляд сесії Чернівецької обласної ради питання звернення до уряду з вимогою компенсувати підприємцям збитки, завдані введенням карантинних обмежень з 1 березня 2021 року або здійснити дані виплати підприємцям 1-3 групи єдиного податку та загального оподаткування.

До підприємців вийшов заступник губернатора Богдан Ковалюк, якій розповів про складну епідеміологічну ситуацію в області. Однак мітингувальники вимагають прийняття зважених рішень і справедливого ставлення до всіх: "Зеленський катається у Буковелі, а натомість запроваджує локдауни і залишає нас без роботи". 

Підприємці вигукують "Ганьба!" і вимагають появи Сергія Осачука. Вони не виключають, що вийдуть завтра на роботу попри всі жорсткі заборони.

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews