Майже кожен новий пацієнт потребує кисню: COVID на Буковині лютує

04.03.2021 19:36   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

В області працює 20 госпітальних баз, які надають допомогу хворим на COVID-19.

Про це під час екстреного засідання обласного штабу ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та з упередження і нерозповсюдження COVID-19 сказав Олег Чорний, директор Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА, -  повідомляє ІА АСС.

«На сьогодні можна вже говорити про третю хвилю коронавірусу, спеціалісти її характеризують, як одну з найважчих, бо пацієнти надходять дуже важкі і одразу на дотацію киснем. Якщо осінню та весною 2020 року кожен третій пацієнт потребував доступу кисню, то зараз - майже кожний пацієнт потрапляє до лікарні та одразу потребує кисню. Ми фіксуємо черговий антирекорд по госпіталізації пацієнтів. За добу в області було госпіталізовано 176 людей», - додав директор Департаменту охорони здоров’я.

За словами Олега Чорного, сьогодні в області працює 20 госпітальних баз, які надають допомогу хворим на COVID-19, де розгорнуто 2 162 ліжок, і там перебуває 1 382 пацієнти.

«У декількох закладах охорони здоров’я, як то міські лікарні №3 і 4, Обласний госпіталь ветеранів війни, завантаженість складає приблизно 100%. Частину чернівецьких пацієнтів ми вже госпіталізуємо до Герцаївської та Новоселицької центральних районних лікарень. І скоро вони теж будуть заповнені», - додав Олег Чорний.  

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews