Госпітальні бази Буковини можуть заповнитись хворими вже за кілька днів

04.03.2021 23:18   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

20 госпітальних баз області, де лікують хворих на коронавірус, будуть заповнені вже за кілька днів. Наразі тут розгорнуто 2162 ліжка, 1645 із яких мають доступ до кисню. При цьому у стаціонарах уже перебувають 1382 пацієнтів, минулої доби госпіталізували рекордну кількість недужих – 176.

Про це ішлося під час засідання обласного штабу ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та з упередження і нерозповсюдження COVID-19 у Чернівецькій області.

- Ми розгорнемо додаткові ліжка у Кіцманській центральній районній лікарні, обласному госпіталі ветеранів війни, а також перепрофілюємо для недужих на COVID-19 гінекологічне відділення перинатального центру. Окрім цього, працюємо над формуванням команд медиків, які надаватимуть там допомогу, – сказала заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

Також ліжка швидко заповнюються і у реанімаційних відділеннях лікарень області.

- Ми можемо стверджувати, що на Буковині починається третя, надскладна хвиля коронавірусу. Міські лікарні №3, №4 та госпіталь ветеранів війни завантажені майже на 100 %.  Здебільшого пацієнтів доправляють у важкому стані, вони потребують кисневої дотації. Також повністю заповнені й реанімаційні відділення Вижницької, Кіцманської та Сторожинецької ЦРЛ, – розповів директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

Головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко закликала всіх буковинців у найближчі дні утриматися від масових заходів, аби розірвати ланцюг захворюваності на коронавірус, адже чимало людей інфікувались саме на різноманітних святкуваннях – хрестинах, весіллях. А відтак захворіли і члени їхніх родин.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews