COVID-19 на Буковині: частіше почали хворіти діти та дорослі 30-40 років. Реанімації переповнені

08.03.2021 13:10   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Чернівецькій області на COVID-19 частіше стали хворіти люди 30-40 років і маленькі діти, повідомив директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької обласної державної адміністрації Олег Чорний.

"Велика частина пацієнтів у віковій групі 30-40 років. Є багато маленьких дітей, які надходять в обласну дитячу лікарню. Їх кількість збільшилася", - розповів Чорний в ефірі "Україна 24" в понеділок уранці.

Директор департаменту повідомив, що, згідно із клінічною картиною, серед категорії хворих віку 30-40 років зафіксовано британський штам нового коронавірусу, незважаючи на відсутність офіційних даних.

Він зазначив, що ситуація в області під контролем, хоч і стабільно складна, оскільки хворі надходять також у вихідні й не відчувається зниження госпіталізацій, хоча зазвичай у вихідні їх кількість зменшується.

"На сьогодні у нас (на Буковині - ІФ) розгорнуто 2 162 ліжка. Завантаженість госпітальних баз становить майже 60%, але є низка баз, де наповненість 100%. Пацієнти надходять досить важкі. Їм потрібна дотація кисню, тому реанімаційні відділення чотирьох типів госпітальних баз заповнені на 100%", - розповів Чорний.

Він додав, що впровадження карантину "вихідного дня" і локдауну було ефективним і висловив сподівання на результативність запроваджених обмежень для "червоної зони".

Чорний зазначив, що в області продовжують вакцинувати першу групу ризику, а саме медпрацівників.

"Вакцинація у нас триває. Немає вихідних, виїзні бригади працюють. Вакцинують наразі медпрацівників, які надають допомогу хворим на коронавірус", - сказав він.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews