Підприємці, які здійснюють діяльність у сфері обігу пального, зобов’язані отримати ліцензії

22.03.2021 18:10   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews
У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що з 1 липня 2019 року всі  суб'єкти господарювання, які провадять діяльність із виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, повинні мати відповідні ліцензії.
 
На ринку пального у Чернівецькій області  діють 529 ліцензій. Зокрема на право роздрібної торгівлі пальним – 219; на право зберігання пального – 9; на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки) – 269.

Разом з тим, анульовано 100 ліцензій:  82 ліцензії на роздрібну торгівлю пальним, 566 – на зберігання, 540 – на оптову торгівлю, 3 – на виробництво пального.

За  інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів  Головного управління ДПС у Чернівецькій області упродовж двох місяців перевірено 4 суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері обігу пального, за порушення статті 230 ПКУ (наявність витратомірів та рівномірів – лічильників) донараховано штрафних санкцій в сумі 140 тис грн.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews