Стартував весняний призов. Цьогоріч до війська має потрапити 340 юнаків з Буковини

22.03.2021 19:56   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

На Буковині 22 березня стартував весняний призов на строкову військову службу. Попередньо, цього року до війська планують відправити 340 юнаків. 130 із них служитимуть у збройних силах, 90 – у Національній гвардії, 105 – у прикордонній службі та 15 – у Державній спеціальній службі транспорту.

Особливості цьогорічної кампанії обговорили під час наради під керівництвом заступниці голови Чернівецької ОДА Ірини Ісопенко, яка очолює обласну призовну комісію.

Йшлося, зокрема, про особливості проведення призову в умовах карантину, та тестування юнаків на COVID-19.

- Призов на строкову військову службу – складова обороноздатності держави. Водночас для юнаків це почесний обов’язок, прагнення виконувати який ми маємо усіляко підтримувати, – сказала Ірина Ісопенко.

Військовий комісар Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Віталій Чурай наголосив, що строковиків не залучають до виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил. Вони служать лише в місці постійного розташування військових частин.

Окрім того, 22 березня відбулося перше засідання Чернівецької обласної призовної комісії, на якій затвердили обов’язки її членів та графік роботи.

Відправки команд молодого поповнення із Чернівецького обласного збірного пункту планують проводити з 6 квітня до 3 червня.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews