Режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук завершив зйомки свого фільму «Памфір»

26.03.2021 08:47   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Творча команда відомого режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука завершила зйомки дебютного ігрового повнометражного фільму «Памфір», про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА. Картину, що створюється за підтримки ДержКіно України, знімали й на Буковині. Тривали зйомки з жовтня 2020 року до лютого 2021 року.

- Пройдено найважливіший етап в створенні фільму, колективний творчий процес в якому ми полювали на «чудо». Дякую всій знімальній групі і акторському складу, – підсумував знімальний період режисер-постановник Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Продюсерка проєкту Олександра Костіна зазначила:

- Проведення підготовки та зйомки фільму в умовах двох жорстких локдаунів та аномальних природніх явищ, коли в жовтні випадає сніг, а в січні його навпаки неможливо знайти, стали випробуванням, яке завдяки чудовій, професійній команді та надійним партнерам нам вдалось з успіхом пройти. Попереду постпродакшн фільму у Франції та Польщі і ми із захопленням розпочинаємо новий етап життя проєкту.

«Памфір» – історія про хорошого сім’янина, якому доля дає випробування, де  він звертає з чесного шляху заради своєї сім’ї.

Кастинг на виконавців головних та епізодичних ролей тривав більше двох років. Ролі у фільмі виконали Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Олександр Ярема, Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Петро Чичук, Галина Свята, Георгій Поволоцький, Олексій Лейбюк та Зіновій Симчич.  Окрім професійних акторів до зйомок масових сцен залучили і місцеве населення. Оператор-постановник стрічки – Микита Кузьменко, випускник Global Cinematography Institute  в Лос-Анджелесі, відомий операторською роботою над документальним фільмом «Жива ватра» та великою кількістю музичних відеокліпів для українських та світових виконавців серед яких Джамала, Монатік, Onuka, Katy Perry та Cardi B.

Реліз фільму запланований на 2022 рік.м


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews