З 1 квітня на Буковині діятиме заборона промислового та аматорського вилову риби у водоймах області

31.03.2021 17:44   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

З 1 квітня на Буковині стартує щорічна природоохоронна операція «Нерест 2021». Її завдання – зберегти та відновити водні біоресурси на водоймах Чернівецької області. Про це повідомляє державна екологічна інспекція Карпатського регіону.

Зокрема, відзавтра діятиме заборона промислового та аматорського вилову риби у водних об’єктах нашого регіону. Також не можна під час нересту проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в їх прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобувати гравій та піщано-гравійну суміш, тощо.

За порушення правил рибальства передбачається адміністративна відповідальність відповідно до ч.3 та ч.4 ст.85, ст.91, ст.88-1 КУпАП. Окрім цього, природоохоронним законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews