Розпочався призов на строкову військову службу. Скільки буковинців піде до війська

01.04.2021 13:14   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

1 квітня в Україні розпочався призов на строкову військову службу. Протягом 10 днів чоловіки призовного віку, які не мають права на відстрочку або звільнення від проходження служби, повинні прибути до призовної дільниці, незалежно від того, отримали повістку чи ні. У разі неявки передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Як ідеться в повідомленні пресслужби Чернівецького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, у квітні-червні призвуть 340 буковинських юнаків. 130 із них служитимуть в підрозділах Збройних Сил, 90 – Національної гвардії 105 – Державної прикордонної служби, 15 – Державної спеціальної служби транспорту.

Громадяни України чоловічої статі, віком від 18 до 27 років, за наявності вищої освіти служитимуть 12 місяців, за її відсутності – 18 місяців.

Нагадуємо, строковиків не залучають до виконання завдань в районі проведення ООС. Вони перебувають виключно в місцях постійного розташування військових частин.

Призов розпочався відповідно до Указу Президента України від 24.02.2021 року №71/2021

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews