Коли Чернівці та область вийдуть з "червоної" зони. Прогноз посадовця

Заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк говорить про стабілізацію епідемситуації

05.04.2021 21:15   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews
Епідемситуація у Чернівцях та області стабілізувалася і є вагомі тенденції до її покращення. Про це повідомив заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк на своїй сторінці у соцмережі. Він висловив сподівання, що в найближчі 2-3 тижні місто буде переведене з червоного до помаранчевого рівня епідемічної небезпеки.
 
"Станом на 5 квітня маємо досить приємні новини щодо показника підтверджених нових випадків захворювання на коронавірус на 100 тис. населення в місті Чернівці за останній тиждень: крива на діаграмі пішла різко вниз і показник за останній тиждень складає 279, 9. - зазначив Юрій Лесюк. - Подібні показники ми мали станом на 24 січня (262,4) та 14 лютого (263,2), тобто до початку третьої хвилі епідемії.
Однак, сама третя хвиля ще не закінчилась, тому що високими залишаються такі показники як середній показник заповнення ліжка - 85%... У міських лікарнях всього є 232 точки доступу до кисню, із них 100 - доступ до вищезгаданого центрального кисню та 132 точки доступу до кисневих концентраторів. Заповненість ліжок в міських лікарнях складає 81% (вільні 60 ліжок із 315). Обнадійливим є зменшення показника рівня госпіталізаціїї на 1, 9% по області".

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews