Вісім нових карет "швидкої" отримав буковинський центр екстреної медичної допомоги

07.04.2021 21:10   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Як зазначив виконувач обов’язків Центру Володимир Єленєв, «швидкі» класу «В» укомплектовано на базі автомобілів Сitroen Jumper. Вони оснащені усім необхідним для надання невідкладної допомоги – кардіографом, дефібрилятором, пульсоксиметром, інфузоматом. Головне ж, що машини забезпечені кисневими балонами, це дозволяє транспортувати хворих на COVID-19 буковинців.

– У середньому маємо 350 викликів на добу. Звісно ж, що нові машини допоможуть обслуговувати їх швидше, – зазначає Володимир Єленєв.

Авто придбали за гроші, які надійшли від Національної служби здоров'я України. Вартує одна «швидка» близько 2 мільйонів гривень. Оновити парк Центр зміг уперше за шість років.

– Це не останнє поповнення у Центрі екстреної медичної допомоги. Іще 23 машини Чернівецька область отримає цього року від Міністерства охорони здоров’я України. За короткий час вдалося суттєво покращити матеріально-технічний стан «швидкої», тож вдячна керівництву служби за вірні управлінські рішення, – зазначила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак. 

Нові машини поїдуть у Новодністровськ, Герцу, Лужани та Тереблече. Тут вони замінять старенькі УАЗи, якими користуються медики. Іще 4 автівки обслуговуватимуть пацієнтів у Чернівцях.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews