У Чернівцях не стало відомої професорки-мовознавиці Надії Бабич

12.04.2021 19:43   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Сьогодні на 78-му році життя померла відома професорка-мовознавиця Чернівецького національного університету Надія Бабич. Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила її донька Олеся Жук:
"Не стало моєї найдорожчої людини у світи МАМИ..."

Надія Бабич за багато років роботи в університеті стала наставницею для тисяч студентів-філологів. Її знають, як автора десятків підручників для школи та ВНЗ, сотень наукових та науково-публіцистичних статей, передмов до видань, наукових рецензій, авторитетного громадського діяча, поважного теле- і радіожурналіста, члена Національної спілки журналістів України, Заслуженого діяча освіти й науки України, Відмінника освіти України, лауреата обласної педагогічної премії імені Омеляна Поповича. Її нагороджено орденом Княгині Ольги III ступеня, медаллю святих Кирила і Мефодія Української православної церкви Київського патріархату.

Надія Денисівна є однією із зачинателів та основоположників української фразеології, дослідницею історії мови, стилістики, культури мовлення, лінгвопсихології, соціолінгвістики, методики викладання мови і етичні та естетичні проблеми функціонування мови. Вона є автором, співавтором, упорядником і відповідальним редактором цікавих глибоких підручників і навчальних посібників з історії української літературної мови, стилістики та основ культури мовлення, української мови з професійним спрямуванням, теорії та практики перекладу, української мови для шкіл з румунською, польською та угорською мовами викладання.

Довідково

Наді́я Дени́сівна Ба́бич народилася 29 грудня 1943 року у Чернівцях. Українська мовознавиця, кандидатка філологічних наук, професорка з 1995 року. Членкиня Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Закінчила 1966 року Чернівецький університет, відтоді працювала у ньому: спочатку старшою лаборанткою, потім викладачкою кафедри, доценткою, професоркою, завідувачкою кафедри історії та культури української мови (до 2002 р.).



Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews