У Ратуші пояснили, чому Чернівці та область досі не вийшли із "червоної" зони і коли можливий перехід у "помаранчеву"

Перехід у "помаранчеву" можливий вже цього тижня

12.04.2021 23:00   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews
Заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк розповів, чому Буковина знаходиться у "червоній" зоні і припустив, що перехід у "помаранчеву" уже наприкінці цього тижня цілком реальний.
 
"Останнім часом мешканці Чернівців та області з надією спостерігають за динамікою ознак для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19, - написав Юрій Лесюк на своїй сторінці у Facebook. - Особливо після того, як Закарпатська та Івано-Франківська області були виключені з “червоного” рівня епідемічної небезпеки.
І дійсно, всі показники Чернівецької області, крім одного, дозволяють переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в сторону пом’якшення і перевести в "помаранчеву" або "жовту" зони, як це відбулось наприкинці минулого тижня із Закарпатською та Івано-Франківською областями.
 
Єдиний показник, який поки що залишає нас в "червоній зоні" — це рівень госпіталізації (показник, який корелює із показником заповненості ліжок).
 
Цей показник складає 75,8 на 100 тисяч населення станом на 11.04, при нормі менше 60.
Однак цими днями відзначається тенденція до зменшення заповненості ліжок, що дозволяє сподіватись на перевід нашої області з "червоної" зони в "помаранчеву" наприкінці цього тижня або наступного тижня.
Закликаю дотримуватися протиепідеміологічних правил. Бережіть себе та близьких!"
 
null
Фото з мережі Інтернет

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews