У цьому навчальному році буковинських 11-класників звільнять від проходження підсумкової атестації

14.04.2021 10:03   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада України сьогодні, 13 квітня. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Із проханням скасувати ДПА у формі ЗНО для буковинських учнів 11-тих класів Чернівецька обласна державна адміністрація звернулася до МОН ще у березні.

- Учні, студенти закладів загальної середньої, професійної та фахової передвищої освіти у 2020/2021 році в основному перебували на дистанційному навчанні через стрімке поширення коронавірусу. Звільнити їх від проходження ДПА – доцільне рішення, про прийняття якого ми просили МОН, - зазначила Заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко.

Така ініціатива покликана мінімізувати ризики захворювання на COVID-19 під час оцінювання результатів навчання учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти. Також це уможливить отримання ними в установленому законодавством порядку документів про здобуття повної загальної середньої освіти.

Окрім того, законодавчими змінами передбачено, що учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Ці законодавчі зміни також підтримав Президент України Володимир Зеленський, їх було визначено як невідкладні.

Водночас, як повідомляє МОН, усі етапи зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року відбудуться у заплановані терміни незалежно від рівня епідемічної небезпеки у регіонах. Основна сесія ЗНО триватиме з 21 травня до 15 червня, а додаткова – з 26 червня до 16 липня.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews