На ремонт хірургічного корпусу онкологічного центру у Чернівцях витратили 35 мільйонів

14.04.2021 22:44   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

У Чернівецькому обласному онкологічному центрі завершили ремонт хірургічного корпусу. Роботи тривали із 2018 року, загалом на них витратили 35 мільйонів гривень. Гроші надійшли із Державного фонду регіонального розвитку. Крім того, заклад вклав у оновлення також власні кошти.

– Торік ми активно витрачали гроші і з державного, і з обласного бюджету на відбудову галузі медицини. Так, вдалося завершити реконструкцію перинатального центру, який надає якісну медичну допомогу породіллям і новонародженим, поремонтувати та побудувати 43 амбулаторії у громадах. Крім того, за програмою Президента України «Велике будівництво» відремонтували приймальні відділення п’ятьох медичних закладів – обласної лікарні, лікарні швидкої медичної допомоги, а також Сокирянської, Вижницької та Сторожинецької ЦРЛ. Усі вони вже отримали потужне діагностичне обладнання, в тому числі і комп’ютерні томографи, – зазначила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

За її словами, завдяки оновленню хірургічного корпусу заклад отримав найсучасніші на Буковині операційні. Тож тепер пацієнти онкоцентру почуватимуться комфортніше та зможуть швидше відновлюватися після втручань.

Як розповів генеральний директор закладу Ігор Малишевський, окрім ремонту приймального покою та операційних, оновили також обладнання, придбали нові меблі.

У онкоцентрі також планують реконструювати приміщення для лінійного прискорювача. Для цих потреб із обласного бюджету виділять 5 мільйонів гривень.

 

Читайте також

У Чернівцях підготували ще одну лікарню для прийому хворих на коронавірус




Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews