Юрій Коверзнєв

Юрій Коверзнєв

«Нотатки ледачого холостяка»

20 хвилин та мінімум продуктів. Куряче філе з карамелізованими овочами

18.04.2021 00:31   Автор : Юрій Коверзнєв
Джерело: Порадник

Іноді буває, що потрібно приготувати щось смачне дуже швидко. А у холодильнику запасів немає. Та й грошей обмаль. Пропоную досить простий вихід з цієї ситуації, який не забере багато вашого часу та не обтяжить ваш гаманець.

Припустимо, ви розраховуєте на 4 порції...

Крок 1. Біжимо у магазин і купуємо приблизно півкіло курячого філе. Одну велику морквину, або дві не дуже великих. Дві великі цибулини та кілька солодких перців або гогошарів (ротунди).

Крок 2. Промиваємо філе та нарізаємо його на шматочки. Не дуже великі, такі собі - середні.

Крок 3. (Не дуже обов’язковий). У ступку закидаємо перець горошком, лавровий листок, сіль та... можливо у вас є ще якісь ароматні трави. Все це мелемо, та насолоджуємося запахом.

Крок 4. Обмащуємо меленими спеціями нашу курятину. Якщо ви не виконали крок 3, додайте спецій для курятини з пакетику і не забудьте сіль.

Крок 5. Нарізаємо цибулю кільцями. Мені вистачає півтори, але вирішувати вам. Моркву рубаємо тонкою соломкою. По-перше це красиво, а по-друге так скоріше готується.

Крок 6. Ставимо на плиту 2 сковорідки. Першу - під куряче мнєсо, другу – під овочі. Наливаємо олію, розігріваємо. Тут треба зазначити, що вправна господиня наллє трохи оливкової олії, а хлопаки, у яких пляшка вже стигне у морозилці, можуть ливанути звичайної соняшникової. Але, якщо ви будете використовувати вершкове масло, вас також ніхто не засуджуватиме. Закидаємо у сковорідку наше філе.

Крок 7. На другу сковорідку висипаємо цибулю. Не забуваємо регулярно перемішувати.

Крок 8. Як тільки цибуля почала змінювати колір, додаємо до неї моркву. Продовжуємо обсмажувати. До речі, цибулю та моркву краще посолити та поперчити. Так, трішечки. Якщо курятина вже почала покриватися скоринкою, зробіть менший вогонь і не забувайте її час-від-часу перемішувати.

Крок. 9. Морква стала м’якою, а цибуля прозорою та деінде вже золотавіє – це наш час "Ч". Перекидаємо філе разом з олією та смачним м’ясним соком у сковорідку до овочів.

Крок 10. Перемішуємо наш смачний та кольоровий "безлад". Беремо столову ложку цукру та засипаємо у какао... Насправді ні, столову ложку цукру ми засипаємо у нашу сковорідку, щоби карамелізувати овочі та додати легкого солодкого присмаку нашому філе.

Крок 11. Тут можна почути фразу "Куме, а нашо ми ті перці/гогошари купували?". Відповідаємо: наприклад щоби їх дрібненько порізати і докинути у нашу сковорідку. Вони чудово "зіграють" на фоні солодкуватих овочів та філе.

Крок 12. Все, 2-3 хвилини і вимикаємо газ. В якості гарніру вправна газдиня може подати пасту альденте, а суворі хлопаки наварити макаронів. картоплі, гречки чи закусювати просто зі сковорідки.

Смачного!


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Порадник