У Чернівцях провели жалобний мітинг до 35-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС (ФОТО)

26.04.2021 19:05   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews
Урочистий жалобний мітинг, присвяченій 35-тій річниці трагедії на Чорнобильській атомній електростанції, провели на Центральному кладовищі Чернівців. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.
 
Представники крайової влади, військові, рятувальники, правоохоронці, родини ліквідаторів аварії та небайдужі буковинці взяли участь у молебні за загиблими та поклали квіти до меморіалу жертвам Чорнобильської трагедії.
 
- У 1986 році я разом із іншими ліквідаторами катастрофи був у епіцентрі тих страшних подій. Багато з них померли, лише з Чернівців уже спочили 150 чорнобильців. Але якщо ми побороли радіацію, то переможемо й у російсько-українській війні, і коронавірус здолаємо. Слава Україні!, – сказав голова міської громадської організації «Спілка Чорнобиль» Манолій Желєзний.
 
Нагадаємо, у Чернівецькій області живуть 14524 людей, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Із них учасників ліквідації – 1920 осіб, потерпілих – 9754, неповнолітніх дітей – 2596, учасників ліквідації інших ядерних аварій – 18 осіб, сімей, що втратили годувальника – 236.
 
Фото Чернівецької ОДА

Фото Чернівецької ОДА

Фото Чернівецької ОДА

Фото Чернівецької ОДА

Фото Чернівецької ОДА
 
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews