На Вижниччині поліцейські розслідують факт нелегального використання надр

06.05.2021 16:16   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Співробітники сектору кримінальної поліції викрили двох буковинців, які незаконно видобували гравійно-піщану суміш у руслі річки Черемош. За вказаним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження. Правопорушникам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Здійснюючи заходи з протидії кримінальним правопорушенням проти довкілля, співробітники сектору кримінальної поліції Вижницького районного відділу поліції виявили на березі річки Черемош у селі Слобода-Банилів двох чоловіків віком 29 та 35 років, які за допомогою спецтехніки видобували гравій та завантажували на автомобіль марки «ГАЗ-53». Жодних документів на право здійснення такої діяльності у буковинців не було.

У порушників надрокористування співробітники поліції вилучили транспортні засоби. Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно. 

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

 

Читайте також

На Буковині припинили незаконний видобуток копалин на річці Прут
Буковинець незаконно перевозив гравій
За видобування гравію буковинцю загрожує кримінальна відповідальність

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews