У Чернівцях надають правову допомогу матерям із непростою долею

13.05.2021 16:53   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Мами з неповнолітніми дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, можуть розраховувати на безоплатну правову допомогу. На цьому наголосили фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області та Чернівецького місцевого центру під час чергового правопросвітницького заходу для підопічних обласної комунальної установи «Соціальний центр матері та дитини».

У соціальному центрі можуть тимчасово проживати жінки на сьомому-дев’ятому місяці вагітності та матері з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах. Наразі тут знаходяться 7 жінок із дітьми, які забезпечені усім необхідним.

Цього разу правопросвітницький захід відбувся у формі запитань-відповідей. Підопічних соціальної установи цікавили правові способи вирішення низки проблем. Зокрема: як зареєструвати новонароджену дитину, якщо мама ніде не прописана, отримати соціальні виплати на дитину, відновити втрачені документи, працевлаштуватися матері без освіти, влаштувати малюка в  дитсадочок із безкоштовним харчуванням, а також – як відшукати зниклу в окупованому Криму маму та які права та пільги у неповнолітньої  одинокої  матері.

Юристки центрів з надання БВПД: Регіонального – Ольга Волощук та Чернівецького місцевого – Анастасія Тирон не лише надали буковинкам із непростою долею вичерпну інформацію щодо правового вирішення їхніх проблем, але й розповіли про те, як можна безоплатно отримати від держави правову допомогу, а також – захисника чи представника в суді.

- Якщо ваші права порушено, потрібно не зволікати, а негайно звертатися по допомогу до юристів. Зокрема, фахівці системи БПД зможуть вас проконсультувати із будь-яких юридичних питань та допоможуть їх вирішити, – наголосила Ольга Волощук.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews