СБУ заблокувала незаконний витік інформації з обмеженим доступом у Чернівецькій міськраді (ФОТО)

13.05.2021 18:09   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews
Служба безпеки України виявила в одному з департаментів Чернівецької міськради факт несанкціонованого копіювання інформації з обмеженим доступом. Дані можуть становити інтерес для спецслужб іноземних держав і використовуватися для проведення диверсійних і терористичних актів.
 
За попередніми даними слідства, електронна версія Генерального плану Чернівців була розроблена і передана міськраді у 2013 році. Цей документ має гриф обмеження доступу «Для службового користування». Він повинен зберігатися відповідно до нормативних документів, оскільки містить інформацію про об’єкти критичної інфраструктури міста.
 
Встановлено, що посадовці міськради скопіювали цю інформацію і протягом кількох років зберігали її на сервері. Він є доступним для осіб, які не мають дозволу на ознайомлення з такими даними.
Під час обшуків у приміщенні департаменту правоохоронці вилучили:
 
- серверне обладнання;
- комп’ютерну техніку;
- магнітні носії інформації.
Їх планується направити на технічну експертизу, повідомляє пресслужба СБУ в Чернівецькій області.
 
Фото СБУ
 
У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України триває розслідування щодо встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.
 
Заходи із викриття правопорушення проводило Управління СБУ в Чернівецькій області спільно з кіберполіцією за процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews