Завдяки співпраці з Європою у Кіцманському центрі «Дзвіночок» функціонує сенсорна кімната

14.05.2021 09:50   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

У Кіцманському центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Дзвіночок» функціонує кімната сенсорної інтеграції. Вона створена за німецьким зразком за кошти установи та благодійні внески. Працівники центру облаштували її після робочого візиту до міста Кауфбойрен, що в окрузі Швабія. 

- Партнерство та обмін спільними проєктами – такою була мета нашого робочого візиту до Німеччини. Ми побачили, як працюють реабілітаційні заклади за кордоном – набули нового досвіду щодо реабілітації і корекційної практики, підвищили власну компетентність й змогли відтворити набуті знання, створивши у центрі сенсорну кімнату, – сказала директорка Кіцманського центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Дзвіночок» Людмила Крестянікова. 

Також вона зазначила, що сенсорна кімната є невід’ємною частиною у роботі психологів закладу, які працюють з дітьми, що страждають на ДЦП, аутизм, а також із тими малюками, які мають затримку психічного розвитку, астму, синдром Дауна тощо.

Загалом же у Кіцманському центрі є 5 різновікових груп, у кожній із яких займаються до 8 дітей. Заклад надає послуги соціальної, психолого-педагогічної та фізичної реабілітації, а також медичний супровід.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews