Новини України

Новини України

блогер, оглядач, журналіст, TeNews

«Українці сильніші разом!»

Президент СКУМО Дмитро Лекарцев заручився підтримкою української влади під час травневого візиту до Києва

16.05.2021 00:45   Автор : Новини України
Джерело: CvNews

Президент Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій (СКУМО) і Голова Національного Конгресу Українців Молдови, громадський діяч, Дмитро Лекарцев, цими днями у Києві провів низку зустрічей з представниками влади, де презентував стратегію підготовки до 10-го Форуму Української Молоді Діаспори в рамках 3-го Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій (СКУМО).

Дмитру вдалось отримати підтримку ініціативи на вищому адміністративному рівні держави: від міністрів і депутатів Верховної Ради України до впливових громадських діячів і 3-го Президента України - Віктора Ющенка.

На цих зустрічах було презентовано план проведення Форуму, а також програму Національного Конгресу Українців Молдови «Сильніші Разом», яка дозволить перезапустити роботу цивільного та адміністративного секторів з українцями Молдови.

null
Фото з мережі Інтернет

На зустрічі з Міністром Кабміну України Олегом Немчіновим обговорювався поточний стан партнерства зі СКУМО, відбулась презентація дослідження проблем в потреб українців Молдови на регіональному і національному рівнях, розглядалися можливості стажування української молоді діаспори у Кабінеті Міністрів України та ВРУ.

Із заступницею Міністра молоді та спорту Мариною Попатенко та заступницею Керівника департаменту молодіжної політики Олесею Кравченко йшлося про реалізацію нових ініціатив в рамках Форуму, який відбудеться у серпні у Чернівцях.

- Угоди, що були між Україною та Молдовою у сфері молодіжної політики, спливли, ба більше – не мали ефективних механізмів реалізації. На рівні експертів та громадськості, ми плануємо розробити проекти нових домовленостей між державами. Ми маємо на меті створити синергію громадського, бізнесового і державного секторів та інтегрувати  МЗС, Міністерство молоді та спорту, Міністерство Культури та інформаційної політики, Український культурний фонд і представників Верховної Ради України, - зазначив Дмитро Лекарцев.

null
Фото з мережі Інтернет

У Мінмолоді та спорту підтвердили, що вони залишаються надійними партнерами СКУМО і НКУМ та продовжуватимуть підтримувати організацію в рамках Форуму, а також нових ініціатив по роботі з українською молоддю діаспори всього світу.

На зустрічі з головою комітету ВРУ з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, Дмитром Лубінцем, пан Лекарцев, як Голова молодіжної організації «Злагода», отримав пам’ятну відзнаку За Заслуги перед Українським Народом від Голови Парламенту Дмитра Разумкова. Також Народний Депутат підтвердив участь Комітету у проведенні Форуму.

null
Фото з мережі Інтернет

Наступного дня із головою підкомітету ВРУ з питань зв'язків і захисту прав та інтересів українців за кордоном, Святославом Юрашем було домовлено про залучення підкомітету до представництва на Форумі і заплановано стратегічні сесії на рівні Парламенту та українських міністерств.

У рамках візиту відбулося підписання меморандумів про співпрацю з Головою Громадської Спілки «Українська Всесвітня Координаційна Рада» Михайлом Ратушним, Головою ГО «Молодь, яка творить державу» Юлією Гершун, Головою Інституту Демократизації і Розвитку Дмитром Сав’юком.

Також було проведено низку інших зустрічей з представниками організацій як бізнес-середовища, так і громадського сектору: Головою Торгово-Промислової Палати Геннадієм Чижиковим та президенткою Bussiness Woman Club, лідеркою екологічної ініціативи Greening of the Planet Ганною Крисюк.

Дмитру Лекарцеву випала нагода підняти питання збереження культурної спадщини українців під час зустрічі з 3-м Президентом України Віктором Ющенком.

- Я вдячний Віктору Андрійовичу за запрошення всіх членів керівництва СКУМО відвідати музей української культури та окреслити плани подальшої співпраці.

null
Фото з мережі Інтернет

Разом з ресторатором Євгеном Клопотенком домовились провести фестиваль борщу та української кухні для українців Молдови.

- Настав момент, коли двосторонні відносини України і Молдови мають вийти на новий рівень. Мене надихає, що держава дбає про долю українців Молдови та підтримує нові важливі  проекти для молоді, жінок, у соціальній та бізнес-сферах. Впевнений, що у наших держав є значний потенціал, який необхідно реалізувати разом, - підкреслив Дмитро Лекарцев.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews