Чоловіка, який позбавив життя літню костопільчанку, можуть засудити до довічного ув'язнення

Наприкінці лютого літню мешканку міста Костопіль знайшли мертвою у її власній квартирі. Вбивцею виявився племінник покійної. Варто зазначити, що це не вперше вбивство, яке скоїв чоловік. Тепер вбивця має всі шанси на довічне ув'язнення.

Слідчі відділення поліції № 2 (м. Костопіль) зібрали достатньо доказів для доведення вини 43-річного костопільчанина та скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом до Рівненського районного суду.

Нагадаємо, 26 лютого на спецлінію «102» надійшло повідомлення, що донька виявила 82-річну матір, жительку міста Костопіль, без ознак життя, а в будинку все перекинуто. Поліцейським вдалося оперативно вийти на слід зловмисника. Ним виявився 43-річний племінник загиблої, який в цілому відсидів у місцях позбавлення волі орієнтовно 25 років. Зокрема, востаннє звільнився за вчинення умисного вбивства з корисливих мотивів у 2018 році.

Слідчі повідомили костопільчанину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого пунктами 6 та 13 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів та особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) та частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном). На період досудового розслідування підозрюваний перебував під вартою, а за результатами судово-психіатричної експертизи визнаний осудним.

Обставини, що обтяжують покарання — рецидив злочину та вчинення правопорушення щодо особи похилого віку. Однак, яке покарання понесе обвинувачений — визначатиме суд.

null
null

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області