Чернівці планують придбати 50 новеньких тролейбусів

25.05.2021 20:50   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль розповів сьогодні під час прямого ефіру, що тролейбусний парк міста зношений приблизно на 90 відсотків.

"Середній вік одного тролейбуса складає 21 рік, - каже посадовець. Я не знаю міста в Україні, у якому б у такому стані було тролейбусне управління. Зараз Чернівецька міськрада активно співпрацює з Європейським інвестиційним банком та міністерством фінансів України для того, щоб ми потрапили в другу чергу кредитування, де ми висловили бажання придбати приблизно 50 нових тролейбусів. У нас вже є позитивний висновок ЄІБ та розуміння Мінфіну. Міський голова, перебуваючи у відрядженні у Києві з цього питання, відвідав міністерство інфраструктури України, мав зустріч з двома заступниками міністра. Так само відбулась зустріч міського голови із заступником міністра фінансів України. Наразі ми очікуємо на ратифікацію Угоди в стінах Верховної Ради. Цей процес може інтенсивно розпочатися до кінця цього року. Тобто, у 2022 році ми оновимо тролейбусний парк.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews