На науковій конференції у Чернівцях обговорили співпрацю України, Румунії та Молдови

28.05.2021 23:43   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції регіональної співпраці: україно-румуно-молдовський вимір» відбулася сьогодні, 28 травня, уже вшосте.

Під час неї виступили спікери з України, Румунії, Молдови та Німеччини. Конференцію організували Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Institute of Democratisation and Development, Центр Румунських Студій, Асоціація «Євроцентрика» та Національний Конгрес Українців Молдови.

Учасників онлайн-форуму привітав Голова НКУМ Дмитро Лекарцев:

- Ми раді долучитись до організації такої масштабної і важливої конференції. Нині нам доводиться співіснувати в умовах пандемії і зміцнювати довіру у нашому партнерстві. У сфері транскордонної співпраці перед нами стоїть чимало завдань і викликів. Ми приймаємо їх. І головним помічником для нас є саме наука. Надзвичайно важливо, щоби між нашими країнами, дослідницькими центрами і так званими «фабриками думок» розвивалася науково-аналітична співпраця. Такі мозкові центри можуть суттєво впливати на прийняття урядами рішень у різних сферах. Переконаний, що напрацювання, презентовані сьогодні у Чернівцях, суттєво допоможуть нашим організаціям і державам загалом у втіленні великих міжнародних проєктів. Румунія уже давно живе у дружній сім’ї Європи. Молдова та Україна теж вибрали шлях євроінтеграції і поступово наближаються до своєї мети. Трикутник наших країн дуже міцний і надійний, адже ми сильніші разом!


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews