Виготовляли у гаражах амфетамін. На Буковині судитимуть злочинців, які виготовляли і збували наркотики (ФОТО)

29.05.2021 12:32   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 34-річний чернівчанин організував виробництво та збут психотропних речовин і наркотичних засобів, залучивши до цієї діяльності ще чотирьох спільників віком від 26 до 33 років.

Серед виконавців - одна жінка. Організатор розподілив функції та визначив ролі кожного із учасників ОЗГ.

Зловмисники облаштували у двох гаражах підпільну лабораторію з виготовлення амфетаміну, а також зберігали канабіс із метою збуту. Правоохоронці здійснили 20 санкціонованих обшуків у транспортних засобах правопорушників, місцях їхнього проживання та ведення протиправної діяльності. Під час обшуків поліцейські вилучили у правопорушників гроші, наркотики, обладнання та речовини для їх виготовлення.

Здійснивши низку слідчих дій, правоохоронці зібрали необхідну доказову базу протиправної діяльності та затримали усіх осіб, причетних до організації нелегального бізнесу і помістили до ізолятора тимчасового тримання. Всім учасникам ОЗГ слідчі поліції повідомили про підозри.

П’ятьом членам ОЗГ інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

-         частиною 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);

-         частиною 3 статті 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);

-         частиною 3 статті 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів);

-         частиною 2 статті 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт затверджено прокурором та направлено для розгляду до Глибоцького районного суду, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews