Буковинці з інвалідністю отримали засоби реабілітації на суму 10,2 мільйона гривень

31.05.2021 19:54   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Понад 2 200 технічних та інших засобів реабілітації на суму 10,2 мільйона гривень отримали буковинці з інвалідністю станом на кінець травня. Крім того, за 35 самостійно придбаних засобів вказаній категорії пільговиків компенсували 117 тисяч гривень.

Про це інформує Департамент соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації.

Із 1 червня 2021 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України, відповідно до якої прийом документів для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації будуть здійснювати структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій, виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах рад або центри надання адміністративних послуг.

Також можна буде звернутися через електронний кабінет особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Формування електронних  направлень та укладання договорів з підприємствами щодо забезпечення технічними засобами реабілітації здійснюватимуть територіальні відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Нагадаємо, особи з інвалідністю, діти з інвалідністю відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліку таких засобів» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 362) мають право на безкоштовне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації згідно з переліком.

Для детального ознайомлення з модельним рядом технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечує держава, можна переглянути Електронний каталог-класифікатор технічних засобів реабілітації згідно з ДСТУ 7202:2019 (ISO 9999:2016, NEQ) , який розміщено на сайті Мінсоцполітики, в розділі «Особам з інвалідністю», рубриці «Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації».


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews