Представники Буковинської та Тернопільської ОДА вшанували пам'ять жертв Заліщицької трагедії

06.07.2021 11:39   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

80 років тому на залізничному мосту між Заліщиками і Кострижівкою кати НКВС підірвали ешелони з товарними вагонами, в яких перебували політичні в’язні.

Серед них були представники інтелігенції, релігійні діячі, та ті, хто любив і шанував українську землю.

Невинних жертв, що постраждали від тоталітарного режиму у 1941 році, згадали у селі Кострижівка біля пам’ятного знаку над Дністром.

Там провели траурні заходи, зокрема молебень за загиблими.

Документи Чернівецького обласного державного архіву, СБУ та румунських спецслужб доводять один факт – 30 червня 1941 року не тільки у Львові, а також і на Буковині проголосили українську державу. Це означає, що вже тоді ми готові були боротися за право існувати рівними серед рівних. Цю місію виконували й жертви Заліщицької трагедії. Вони були, є і будуть тими фундаторами, які будували дорогу до нашої незалежності, – сказав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук.

У заходах також взяли участь представники Тернопільщини на чолі з головою ОДА Володимиром Трушем.

Разом присутні поставили квіти до пам’ятного знаку над Дністром. Людей, які прагнули незалежності України, жорстоко знищили.

Окрім села Кострижівка, делегації з Чернівецької та Тернопільської областей вшанували пам’ять загиблих також і в Заліщиках.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews