На Буковині оголосили про надзвичайну пожежну небезпеку

13.07.2021 21:55   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У західних областях, в тому числі й Чернівецькій, переважатиме надзвичайна пожежна небезпека 5 класу.

Про це поввідомляє ДСНС у Чернівецькій області.

За прогнозами синоптиків найближчим часом висока температура повітря утримається на всій території Чернівецької області.

За таких умов підвищується загроза виникнення пожеж в лісах, перш за все, через недотримання самими людьми правил безпеки у пожежонебезпечний період.

Фахівці Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області звертаються до громадян: перебуваючи на відпочинку в лісі, дотримуйтеся правил пожежної безпеки.

Перед тим, як розвести багаття, вибране місце слід розчистити та обкопати, а саме вогнище забороняється розводити ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу.
Вогонь не можна розводити поблизу сухої трави та залишати його без нагляду, а по завершенню відпочинку,  загасіть його та засипте землею чи залийте водою.

Обов’язково потрібно за собою прибрати, тому що на сонячній галявині пляшки чи уламки скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи.

У листяних лісах частіше виникають низові пожежі, висота яких досягає двох метрів, а температура в осередку горіння складає 400-900 градусів. Але ще страшніші верхові пожежі, особливо в соснових масивах, де швидкість поширення вогню у вітряну погоду становить до 25-30 кілометрів за годину, а температура горіння перевищує 1000 градусів.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews