Борги Чернівціводоканалу сягнули 50 мільйонів гривень

17.07.2021 19:14   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

16 липня 2021 року, в приміщенні Чернівецької міської ради відбулася пресконференція керівника КП "Чернівціводоканал" Андрія Колесника щодо фінансово-господарського стану підприємства.

"Детальний аналіз показав, що фактично підприємство знаходиться на межі банкрутства. За 9 місяців чистий результат фінансово-господарської діяльності був "мінус" 9 мільйонів гривень. Це при тому, що було отримано безпрецедентну підтримку зі сторони громади міста у розмірі майже 14 млн грн", - повідомив генеральний директор КП "Чернівціводоканал" Андрій Колесник.

З його слів, на підприємстві півтора місяці тому виникла ситуація з критичною кількістю залишків реагентів для знезараження та підготовки води, оскільки "Водоканал" мав заборгованість перед контрагентами у розмірі 2,6 млн грн, а також виявлено факт необлікованого споживання даних хімічних реагентів.

"Найголовніше було те, що підприємство фактично не розраховувалося зовсім зі своїми контрагентами. Загальна сума заборгованості склала близько 50 млн грн, з них тільки за електроенергію 39 млн грн. Також ми мали неплатежі по паливно-мастильних матеріалах близько 1 млн грн. У нас не були оплачені послуги по охороні державних об'єктів", - зазначив Андрій Колесник.

Також він зауважив, що на сьогодні підприємству вдалося зменшити кредитну заборгованість та відновити регулярний розрахунок з постачальниками. Крім того, було прийнято рішення змінити структуру підприємства, а також реорганізувати абонентний відділ та створити новий Центр обслуговування споживачів.

 

За матеріалами "Погляд"


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews