У «Лісовій школі на Вірлі»

26.07.2021 12:35   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

П’ять років поспіль на Кременеччині, о цій літній порі, діє  просвітянський табір «Лісова школа на Вірлі». І це диво! Бо ж незвичність згаданої школи зрозуміла – вона у лісі. Чудовий шанс для дітлахів «злитися» з природою, зануритися у її багаті скарби. Засновниця цікавого проєкту голова Кременецького районного об'єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім.Т. Шевченка Лілія Адамівна Следзінська.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

Перебування у лісовій школі завжди насичене цікавими заняттями, наповнене позитивними емоціями. Діти з Кременця, Дунаєва, Савчиць, Кімнати, Великих Бережець мають чудових старших наставників: Юлія Янчук, Петро Жовтовський, Ігор Іщук, Неоніла Крем’янчанка, Наталка Капінос, Тамара Чернова. У кожного з них своє завдання і прагнення передати юним просвітянам набуті знання: це і вивчення лікарських рослин краю, різні творчі заняття, майстер-класи з виготовлення виробів із глини, вивчення традиційних народних танців, стрільба з лука, розважальні та спортивні ігри, плавання в ставку, відпочинок на волейбольній площадці, спів пісень біля вечірньої ватри. Запам’яталась всім екскурсія і вшанування пам’яті біля місця спочинку загиблих братів-воїнів УПА– Мислінських. А ще – слухання  оповідань авторки книги «Рабів до раю не пускають», членкині НСПУ Неоніли Крем’янчанки. Цього разу із майбутньої книги про українських воїнів захисників.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

До слова. Цьогоріч започатковано Всеукраїнський конкурс етноблогерів у межах відзнаки імені героя Небесної сотні Олександра Капіноса. Популяризувати тему вивчення і збереження культурної спадщини українського народу – живих давніх традицій, звичаїв, обрядів, ремесел, народних танців та пісень, гри на народних інструментах. Те, про що так мріяв, світлої пам’яті, Олександр Капінос.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews