Дітей віком від 12 років дозволили вакцинувати від COVID-19: де на Буковині можна зробити щеплення

31.07.2021 14:44   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

В Україні дозволили вакцинувати від COVID-19 дітей віком від 12 років Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Міністерство охорони здоров’я затвердило відповідні рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики.

Враховуючи наявні наукові дослідження, дані ВООЗ та відповідні зміни до інструкції вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech, цей препарат дозволено використовувати у разі, якщо дитина:

  • має високі ризики важкого перебігу та розвитку ускладнень після хвороби на COVID-19 через супутні хвороби та не має протипоказань до вакцинації;
  • з метою об’єднання сім’ї виїжджає до країни, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію;
  • виїжджає на навчання в країну, де для перетину кордону або для навчання необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію;
  • є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів у країні, де для перетину кордону або для участі в заході необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію або  сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19,
  • приїхала з іншої країни, де вона отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer та має документи на підтвердження цього.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, на Буковині медики готові щепити дітей від коронавірусу. Зокрема, напередодні відкрили пункт імунізації у міській дитячій поліклініці, що на проспекті Незалежності.

Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти віком 16-17 років мають звернутися до педіатра або сімейного лікаря.

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews