Пожежні команди лісівників на Буковині привели в повну бойову готовність

12.08.2021 09:04   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

На Буковині через аномальну спеку оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Найбільша загроза виникнення пожеж, звісно, у лісових масивах, де недбало кинутий сірник чи недопалок можуть призвести до великого лиха. Прикладом можуть стати Туреччина та Греція, де нині вирують лісові пожежі, гинуть птахи і звірі, евакуювали цілі села та туристів.

Тому пожежні команди всіх лісгоспів Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства нині привели в повну бойову готовність.

- Чотирнадцять пожежних дружин, на озброєнні яких є 7 одиниць спеціальної техніки, квадрацикл та квадракоптер, пройшли відповідне навчання й готові в будь яку мить виступити на гасіння пожежі, – зазначив начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Гончар.

Крім того, за його словами, лісівники обладнали майже 110 рекреаційних майданчиків, де відпочивальники можуть зупинитися, посмажити шашлики без шкоди для довкілля.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews