Відкриття ринку землі: що можуть робити зі своїми ділянками буковинці

17.08.2021 10:05   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Після відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення, власники земельних ділянок можуть використовувати по-різному.

А саме:

  • Здавати в оренду – і отримувати постійний дохід, який, за прогнозами експертів, надалі тільки зростатиме.
  • Бути фермером – користуватися своєю або орендованою землею та розвивати власну справу. Брати участь у державних програмах підтримки та отримувати компенсацію, відшкодування відсотків по кредитах чи покриття дорадчих послуг.
  • Використати ділянку як заставу. Тобто, за необхідності, використати землю як заставне майно та отримати кошти на розвиток свого господарства або на особисті цілі.
  • Подарувати або віддати у спадок. Новий власник матиме на неї повні права господаря.
  • Продати – за необхідності, можна продати свою земельну ділянку іншому громадянину України, а з 1 січня 2024 року і українській компанії.

    Читайте також

    ЄС надасть Україні 26 млн євро для розвитку сільського господарства та фермерства

Як інформує Управління агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації, експерти не радять поспішати із продажем ділянки. Із часом ринкові ціни зростуть. Відповідно, збільшиться і середня орендна плата, тож здавати в оренду ділянки буде вигідніше.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews