Відбулися зміни у порядку призначення житлових субсидій

17.08.2021 11:35   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку призначення житлових субсидій. Зокрема, право на призначення житлової субсидії матимуть люди, які купили квартиру чи будинок на суму, що перевищує 50 тисяч гривень. Втім за умови, що купівля житла відбулась протягом шести місяців після продажу попереднього житла, яке було єдиним у її власності.

При визначенні права на отримання субсидії, у разі наявності у будь-кого зі складу домогосподарства у власності більше одного житла, не враховується житлові приміщення в гуртожитках, а також житло отримане дитиною сиротою, дитиною, позбавленою батьківського піклування, та людиною з їх числа. Йдеться про квартиру чи будинок, отримані коштом державного чи місцевого бюджету.

Читайте також

На Буковині листоноша привласнила майже 60 тисяч гривень субсидій
Субсидії на Буковині отримують понад 50 тисяч домогосподарств

Продовжено збільшення соціальних нормативів на окремі житлово-комунальні послуги (електроенергію, холодну та гарячу воду, водовідведення та природний газ) на 50%. Підвищення розпочне діяти з початком опалювального сезону у тих областях, які опиняться в «червоній» зоні карантину (на період дії обмежень).

Скасовано норму, яка дозволяла призначення субсидії у разі, якщо середньомісячна зарплата становить не менше як 20% від розміру мінімальної заробітної плати в обласних центрах та місцях обласного значення.

Оскільки з 1 травня житлова субсидія надається виключно у готівковій формі, вилучено норму щодо обов’язкового зазначення номеру телефону для отримання субсидії. 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews