На молебень за участю Варфоломія приїхали віряни, представники духовенства і влади з Буковини

22.08.2021 12:50   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews
У Києві відбуваються святкові заходи з нагоди візиту до України Вселенського Патріарха Варфоломія. Сьогодні, у неділю 9-ту після П'ятидесятниці, Патріах звершує божественну літургію у храмі Святої Софії.
 
На святковому богослужінні присутня численна делегація з Буковини на чолі з митрополитом Чернівецьким і Буковинським Данилом. Духовенство, чернецтво, віряни Буковини поїхали до Києва десятками автобусів, родинами на власному транспорті, помолитися Господу Богу разом з Патріархом Варфоломієм і отримати благословення на непохитність віри та розбудови Праволсавної Церкви України.
 
В Києві Патріарха Варфоломія зустріли на найвищому рівні попри протидію, що чинилася від недоброзичливців.
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет
"Молимося "Боже єдиний, нам Україну храни", - розповідає заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк на своїй сторінці у соцмережі. - Спільний молебень Вселенського Патріарха Варфоломія та Предстоятеля Православної церкви України Епіфанія у Софії Київській сьогодні, 22 серпня 2021 р.
Доповню свої думки й торжество закономірності, справедливості та радості текстом знаного релігієзнавця Andrii Yurash про цей історичний момент.
"Хочу нагадати, в чому полягає історичність теперішнього візиту Патріарха Варфоломія: окрім того, що Його Всесвятість розділяє з українським народом радість відзначень 30-річчя відновленої Незалежності, - вперше Глава Константинопольської Патріархії, себто Помісної Церкви, прибуває до іншої Помісної Церкви, Української, центр якої розташовується у Києві!
Предстоятель Першої за честю Церкви прибуває до Предстоятеля Церкви, яку останньою було визнано з автокефальному статусі і внесено до диптиху, - як рівний до рівного!
Воістину, це ще одне підтвердження, що Украіна - частина європейського світу рівних суб‘єктів. Світу, в якому поважають українську традицію, гідність якої та належність до європейського цивілізаційного ареалу визнана Церквою-Матір‘ю, без якої глобального європеїзації уявити просто неможливо!"
null
Фото з мережі Інтернет

null
Фото з мережі Інтернет

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews