На Буковині у дев'ятьох громадах буде посилено карантинний контроль

13.09.2021 22:43   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews
У дев'ятьох громадах Чернівецької області, де виявляють найбільший ріст захворюваності на коронавірус, посилюють контроль за дотриманням карантинних вимог.
 
Про розповіла заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, передає Укрінформ.
 
"Минулого тижня ми провели засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із COVID-19. На ньому я дала доручення посилити контроль за дотриманням епідзаходів, особливо у тих громадах, де спостерігаємо найбільш швидке поширення захворювання. Особисто зустрілася із головами цих громад, ми обговорили необхідність їхнього контролю за самоізоляцією контактних і хворих осіб, за дотриманням епідзаходів у навчальних закладах, транспорті тощо. До таких перевірок долучаться представники Держпродспоживслужби, центру контролю та профілактики хвороб і поліції", - сказала Гусак.
 

Вона повідомила, що за попередні сім днів найвищі показники захворюваності на 100 тисяч населення зареєстрували у Ваньчиковецькій, Великокучурівській, Глибоцькій, Мамаївській, Новоселицькій, Острицькій, Сторожинецькій, Чернівецькій та Чудейській громадах.

У зв'язку із поширенням хвороби на Буковині вже розгортають додаткові ліжка у госпітальних базах та просять уряд перекваліфікувати кілька лікарень.
 
"На сьогодні у наших госпітальних базах зайнято вже майже 50% ліжок для хворих на COVID-19. Днями ми додали ще додаткові 20 ліжок у міській лікарні №1. Також нещодавно провела у цій лікарні нараду щодо готовності розгортати там ще додаткові ліжка. Крім того, ми звернулися у МОЗ щодо включення Глибоцької і Заставнівської районних лікарень до переліку госпітальних баз для прийому пацієнтів із коронавірусом. Бо на сьогодні пацієнтів із цих громад приймають у Чернівецькій обласній клінічній лікарні та Сторожинецькій лікарні", - додала обласна посадовиця.
 
Також вона зазначила, що в області продовжується активна вакцинальна кампанія, особливо серед освітян. Адже з початку навчального року один навчальний заклад та кілька класів у різних школах відправили на самоізоляцію через підтверджені випадки COVID-19 у дітей та педагогів.
 
"Також у кількох студентів Чернівецького національного університету ПЛР-дослідження підтвердило коронавірус і тому кілька груп пішло на самоізоляцію. Маємо і в школах Чернівців та області випадки, коли на самоізоляцію перевелися окремі класи. Є ситуація у Мамализькій громаді, коли вся школа пішла на самоізоляцію. Там першого вересня підтвердився COVID-19 в одного із представників управлінської ланки школи. Контактними були практично усі вчителі закладу, тому вся школа пішла на карантин", - сказала Гусак.

За її словами, лише за останній тиждень, коли бригади медиків почали їздити у школи для вакцинації педагогів, удвічі зросла кількість шкіл, в яких щепилися 80% і більше персоналу.

 
"Розуміємо, що наразі у пріоритеті є школи, яким не вистачає до 80-відсоткового показника кілька позицій. Саме з ними ми зараз найбільше працюємо. Адже це дасть можливість розуміти, що діти ходитимуть до школи у «жовтій» та інших зонах", - запевнила заступниця голови ОДА.
 
Згідно з оновленими даними інформаційної панелі COVID-19, із 377 шкіл області у 152 закладах вакцинувалося більше 80% персоналу.

Станом на 13 вересня у Чернівецькій області щеплено першою дозою понад 110 тисяч осіб, дві дози вакцини отримали майже 84 тисячі буковинців.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews