Буковинець підробив COVID-сертифікати на комп'ютері і намагався перетнути з ними кордон

25.09.2021 07:45   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Поліцейські оголосили підозру жителю Буковини, що намагався перетнути державний кордон за допомогою фейкового COVID-сертифіката та не проходити двотижневу самоізоляцію.  Про це інформує Міністерство цифрової трансформації України. 

Прикордонники одразу помітили ознаки підробки. Він самостійно створив довідку за допомогою графічного редактора та зробив такий документ своїй дружині. Під час перевірки відомостей про цей сертифікат у базах даних не знайшли.

Читайте також

Троє буковинців намагалися перетнути кордон з Румунією
«Покажіть мобілку»: що варто знати буковинцям про перетин кордону?
Чернівчанин їздив позашляховиком з підробленими документами

Чоловіку оголошено про підозру за ч. 1, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Мінцифра та кіберпол ретельно відстежують усі випадки підробки COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. Якщо ви бачите, що хтось продає підробні тести чи COVID-сертифікати, то одразу повідомляйте в поліцію.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews