На Буковині вшанували пам'ять жертв масових розстрілів у Бабиному Яру

29.09.2021 17:13   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews
Наприкінці вересня світова спільнота вшановує пам'ять жертв масових розстрілів у київському Бабиному Яру. Це некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, знищених нацистами у 1941–1943 роках. 

Найбільше тут було вбито євреїв, однак куль не шкодували і для ромів, червоноармійців, комуністів, підпільників Організації українських націоналістів, «саботажників», порушників комендантської години та навіть пацієнтів психіатричної лікарні імені Павлова.

Убитих під час каральних акцій Другої світової війни пом’янули на Буковині. Заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко поклала квіти до пам’ятника жертвам Голокосту, що на території Чудейського навчально-виховного комплексу. 

Читайте також

У Чернівцях відбувся пам`ятний мітинг, присвячений 78-й річниці початку Голокосту
Десятки євреїв пройшлися маршем у центрі Чернівців (фото)

1941 року тут було розстріляно 634 євреїв, які проживали у Чудеї, Красноїльську, Старій Красношорі та Буденці. Тіла скинули у п'ять ям і закидали землею.

- Знищення євреїв під час Другої світової війни належить до трагедій світового масштабу. Наша пам'ять про ці безчинства жива. І вона допоможе не допустити повторення подібних злочинів, коли мільйони невинних людей стали жертвами політичної ідеології, – зауважила Ірина Ісопенко. 

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews