На трасі Стрий-Мамалига (Н-10) триває ремонт трьох мостів

30.09.2021 04:35   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

У травні цього року на Буковині, у рамках програми «Велике будівництво» стартував поточний середній ремонт 9 кілометрів дороги Н-10 сполученням «Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига».

На 3,2 кілометра вже влаштований фінішний шар асфальтобетону та нанесена розмітка. Решта відрізку – у нижньому шарі з крупнозернистого асфальтобетону.

Як ідеться у повідомленні Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, на ремонтованій ділянці є 3 невеличких мости, які наразі відновлюють.

Так, на двох мостах, що у Боянах, уже влаштували монолітний фундамент та гідроізолювали його, оновили перехідні плити, відремонтували пішохідну зону та встановили нове перильне огородження, влаштували нижній шар асфальтобетону на проїжджій частині мосту та на підходах до нього.

Залишається виконати облицювальні роботи під мостовими спорудами, влаштувати фінішний шар асфальтобетону та нанести розмітку. Готовність об’єкта складає 80%.

Робітники також нещодавно розпочали лагодити ще один 10-метровий міст, що у межах села Припруття. Наразі демонтували ліву проїжджу частину і почали ремонтувати перехідні плити.

Тут іще належить підсилити опорні стінки, улаштувати опалубку та забетонувати монолітну плиту, зробити гідроізоляцію прогонової будови мосту, встановити тротуарну зону та перильне огородження, укласти двошарове асфальтобетонне покриття та нанести розмітку.

Головне завдання підрядника – зміцнити мостові споруди, щоб вони витримували сучасний потік автотранспорту. Адже траса Н-10 на Буковині є дуже завантаженою.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews