У сквері Дня вишиванки краєзнавці знайшли давні артефакти, пов'язані з історією Чернівців

21.06.2023 11:35   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Знайдені монети від австрійської доби і до сьогодення.

Реконструкція скверу на Соборній площі дозволила місцевим краєзнавцям обстежити територію скверу між вулицями Головна, митрополита Гакмана, Кафедральною та Героїв Майдану. 
 
За інформацією видання buknews.com, обстеження скверу було проведено 15 червня 2023 р. за участі краєзнавців М.М.Салагора, С.В.Пивоварова, В.А.Калініченка та Ю.І.Чорнея.
 
Обстеження скверу здійснили за допомогою метелодетекторів. Група краєзнавців відшукала 111 металевих предметів.
 
В результаті робіт виявлено понад 111 металевих предметів, які мають безпосереднє відношення до минулого буковинської столиці і  підтверджують його мультикультурний характер. 

Більшість знахідок становлять монети з різних періодів історії міста - від австрійської доби, через румунський і радянський періоди, до сьогодення", - йдеться у статті. 
 
Краєзнавці передали усі виявлені знахідки на території скверу Дня вишиванки до Краєзнавчого музею Чернівецької області. Монети та предмети вивчать та використовуватимуть у виставках, експозиціях.

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews