Цікаві факти про автомобілі: топ-20 несподіваних відкриттів

10.05.2024 00:57   Автор : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Автомобілі міцно увійшли до нашого життя, і ми просто не уявляємо, як можна обходитися без них. Однак наскільки добре ми знаємо історію створення машин та цікаві факти про них? Що Ілон Маск, наприклад, не був засновником концерну Tesla, а електрокари за екологічністю заткнуть за пояс... кого б ви думали? Кінь!

Про ці та інші дивовижні факти читайте нижче.

Леонардо да Вінчі як видатний художник, а й талановитий винахідник. Наприклад, перші креслення автомобіля належать його перу.

Перші машини працювали на паровій тязі до того, як було винайдено двигун внутрішнього згоряння.

Найперший штраф за перевищення швидкості сьогодні викликає посмішку, тому що перевищенням швидкості вважалася їзда понад 13 км/год. Британський поліцейський легко наздогнав автомобіль на велосипеді і оштрафував порушника.

Найбільший автомобіль у світі – білоруська вантажівка БЕЛАЗ 75710. Його маса складає 800 т, а висота – 8 метрів. Найбільша у світі автомобільна пробка, довжина якої складає 200 кілометрів, утворилася 1980 року у Франції.

Найменший автомобіль у світі - англійський Peel P50. Висота цієї крихти становила 1,2 м, ширина – 1 м, довжина – 1,34 м. Поміститися в таку машину могла лише одна людина.

Ілон Маск насправді не є фундатором Tesla. Хоча, без сумніву, він – серце та мозковий центр цієї компанії. Першим засновником концерну є Мартін Еберхард.

 Щоб обшити шкірою салон Bentley Mulsanne, необхідно забити 18 корів. Для більшості моделей інших брендів йде набагато менше шкіри тварин.

 Більшість колись випущених у світі машин Rolls-Royce досі експлуатується. Їх активно використовують, потім вкладають великі суми у ремонт і знову сідають за кермо легендарних машин.

Перший гоночний автомобіль сконструювали в 1900 році, потужність двигуна при цьому становила 35 кінських сил.

Ми давно не уявляємо собі поїздки без музики. А ось перше радіо в машині з'явилося лише у 1930 році, причому за його встановлення потрібно було заплатити великі гроші – приблизно 1/6 вартості всього автомобіля.

Гоночний спорт дуже вплинув на розвиток автопромисловості. Завдяки гонкам суттєво змінилася та вдосконалилася конструкція авто.

Незважаючи на те, що автомобілі - це засоби пересування, виявляється, більшу частину часу, а саме 95%, вони просто стоять.

Найшвидший автомобіль у світі в даний час - автомобіль з реактивним двигуном Thrust SSC, який розвиває швидкість понад 1229 км/год. Щоб розвинути таку швидкість, машина має ще другий реактивний двигун, загальна потужність яких становить 110 тис. л. с.

Найшвидший серійний автомобіль у світі на сьогодні – гоночний Bugatti Veyron Super Sport зі швидкістю 434 м/год.

"Народний" автомобіль Volkswagen став воістину народним після того, як його модель VW Beetle (Фольксваген Жук) стала наймасовішим автомобілем у світі. У світі налічується кілька десятків мільйонів екземплярів цієї моделі.

Не тільки Apple любить патентувати будь-яку дрібницю у своїх пристроях. Наприклад, компанія AC Cobra запатентувала звук вихлопу двигуна.

Першими машинами були електрокари, а авто з бензиновим двигуном були винайдені набагато пізніше.

Ще на початку ХХ століття у Нью-Йорку весь парк складали електромобілі. Цікаво, що електромобілі набагато екологічніші, ніж коні, по вуглецевому сліду, що залишається.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews