Чернівецька область: Укренерго ввело графіки аварійних відключень електроенергії для споживачів

14.05.2024 23:09   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

У Чернівецькій області 14 травня застосували графіки аварійних відключень електроенергії з 21:00 до півночі. Це пов'язано з гострим дефіцитом генеруючих потужностей в Об'єднаній енергосистемі України.

Про це повідомили в Telegram Чернівціобленерго.

У повідомленні йдеться, що графіки в області застосували за командою Регіонального диспетчерського центру НЕК Укренерго.

Досі в області обмежували споживання електроенергії лише для підприємств. Це робили, аби уникнути відключень для населення.

В "Укренерго" пояснили, що з 21:00 до 24:00 компанія вимушена запровадити контрольовані аварійні відключення в усіх регіонах України. Причина – значний дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів та зростання споживання через похолодання.

Завтра, 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00", - йдеться в заяві компанії.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews